Tästä linkistä tiedustelut, yhteydenotot, jäseneksi liittyminen


 

Näin minusta tuli kuorolainen

"Olin kuullut kuorosta ja oli jo pitemmän aikaa ajatuksena lähteä mukaan, mutta vasta syksyllä 2006 kun kuoro esiintyi Rikhardinkadun kirjastossa sain itseäni niskasta kiinni että tähän kuoroon haluan kuulua ja niinpä ilmoittauduin. Alussa oli tietysti jonkin verran jännitystä mutta se kyllä katosi aika pian välittömän ilmapiirin ja mukavien ihmisten ansiosta."

 

"Lapseni äidit ja muusikkoystäväni tietävät lauluinnostukseni. Noin vuoden ajan he tekivät hartiavoimin töitä ja käänsivät kuorokielteistä päätäni ja saivat minut lopulta lähtemään kevätkauden ensimmäisiin harjoituksiin Arbikselle 2006. Yllätyin iloisesti. Tykkäsin ja odotin kovasti seuraavaa kertaa kuin laulutunteja kansakoulun alaluokilla."

 

"Sopivaa kuoroa ei aikaisemmin tuntunut olevan. Homokuorossa yhdistyy mahdollisuus omaan 'pieneen' julkiseen seksuaalipoliittinen eleeseen ja laulamisen ilo. Luin kuorosta Z-lehdestä. Hiljaisempien lienee vaikeampi sopeutua kirjavaan ja välillä äänekkääseen joukkoomme?"

 

"Minä olin seurannut salaa kuoron kehitysaskeleita jo melko alusta alkaen, mutta pelotti tulla homoyhteisöön, kun olin ollut 'skenestä' ulkona muutaman vuoden ja pelkäsin, että se olisi jotenkin paljon sisäsiittoisempaa. Olinkin täysin väärässä ja oli jännittävää tulla mukaan toimintaan. Itse asiassa minut lähes imaistiin mukaan ensimmäisissä harjoituksissa ja aluksi vauhti tuntui niin hurjalta, koska osa kappaleista täytyi oppia ulkoa korvakuulolta! Kuoron traditionaalisessa kaljatuokiossa harjoitusten jälkeen oppi hyvin tuntemaan uusia ihmisiä ja alkujännityksestä pääsi pian eroon."

 

"Olen ollut mukana alusta asti, joten minulla ei ole ollut vaikeuksia sekoittua joukkoon. Alun perin en tiennyt mihin olen ryhtymässä. Luulen, että ensimmäinen ajatus oli jonkinlaisen esiintymisryhmän perustaminen. Että meistä oikeasti tuli kuoro, hämmästyttää minua edelleen."

 

"Träffade Stockholms gaykör på GayPride i Stockholm 2004. Sedan dess var jag intresserad."

 

"No, miestähän mä tulin kuorosta etsimään, kun ei semmoista baarista tuntunut löytyvän. Laulaminen oli tietty intressessä hyvänä kakkosena."

 

"Mut lievästi pakotettiin mukaan, kun kaveritkin olivat mukana! Ja itse asiassa en olisi oikein kehdannut näyttää naamaani, jos en olisi liittynyt kuoroon. On se joukkovoima ihmeellinen asia."

 

"Mann's Streetin karaokeisännältä sain yhteystiedot, otin yhteyttä puheenjohtajaan ja kävin treeneissä tutustumassa."

 

"Olin kuullut kuorosta kaupunkitapahtumissa esiintymisten takia (esim. Kallio kukkii) ja halunnut pitkään mukaan. Viimeinen potku liittymiseen tuli kuitenkin muualta kuin itseltä: silloinen heilani päätti mennä, ja menin perässä. Jännitti luonnollisesti erittäin paljon, kuten aina tuollaisissa tilanteissa."